Rezervatia de ursi

Infiintata in 2005, deschisa din cand in cand publicului in 2008, situata in padurea de pe dealul de la intrarea in orasul Zarnesti la 2 km de drumul national 73A Rasnov – Zarnesti – Sibiu in zona fostei unitati militare, rezervatia LiBEARty de la Zarnesti cu o suprafata de 69 de hectare este prima rezervatie naturala pentru ursii captivi din Romania.

Sanctuarul Libearty a fost creat in memoria ursoaicei Maya si este astazi caminul a multor ursi bruni Europeni si a unui urs negru asiatic, toti ursii fiind salvati de la o viata cruda si abuziva de captivitate.

Rezervatia se intinde pe o suprafata de 69 de hectare de padure luxurianta, paraie si iazuri localizate pe teritoriul orasului Zarnesti, municipiu aflat la poalele Carpatilor, in apropierea municipiului Brasov.

Cei mai multi ursi din rezervatie au fost salvati din cele mai mizerabile si minuscule custi fiind doar motiv de distractie pentru restaurante, hoteluri, fabrici, benzinarii, circuri sau chiar manastiri.

Rezervatia de ursi “Libearty” NU este o Gradina Zoologica!

Program vizitare

In perioada mai – octombrie programul este la orele 10, 11, 12, iar pe timp de iarna, noiembrie – aprilie la orele 11 si 12 .

In imaginea de mai jos aveti pretul biletelor de intrare :

tarife-program-intrare-vara-rezervatia-de-ursi-zarnesti-schedule-prices-bear-sanctuary-summer

Sanctuarul Libearty nu primeste niciun fel de sprijin din fonduri publice!
Din motive de siguranta, pentru o buna desfasurare a vizitelor in sanctuar si pentru bunastarea ursilor, Sanctuarul Libearty Zarnesti nu primeste copii sub cinci ani.
Specificul drumului nu permite accesul cu carucioare .
Accesul in sanctuar cu orice tip de aparat foto se taxeaza suplimentar cu 50 de lei, cu exceptia tururilor special dedicate fotografilor profesionisti.
Taxa pentru realizarea de filme documentare este de 200 de euro/ora de filmare.
Studentii care au depasit varsta de 25 de ani NU beneficiaza de bilet de intrare cu reducere!
Pentru grupurile mai mari de 15 persoane este necesara PROGRAMARE PREALABILA.
ATENTIE!
Pe perioada programului de iarna, Rezervatia de Ursi se viziteaza de la ora 10.00 DOAR DACA sunt cel putin 10 vizitatori ADULTI. Intrarile de la orele 11.00 si 12.00 se fac indiferent de numarul de persoane.
In zilele de sarbatoare din timpul saptamanii, declarate libere oficial, se aplica preturile de weekend.
Programari pentru grupuri si detalii:
1. Numere de telefon:
+40 268 471 202 sau +40 722.533.895 (intre orele 9.00 si 16.00)
2. Adrese de mail: milioanedeprieteni@gmail.com sau
amp.paulaciotlos@gmail.com

Pretul biletelor pentru copii este valabil pentru persoanele pana la 18 ani. Studentii beneficiaza de acelasi tip de bilete, daca au sub 25 de ani si prezinta carnetul de student vizat pe anul in curs.

INSOTITORII grupurilor de copii beneficiaza de intrare gratuita, DACA prezinta dovada ca sunt profesori insotitori (adeverinta de la unitatea de invatamant sau dosarul de excursie si buletinul), in limita unui cadru didactic insotitor la 10 copii. Fiecare profesor suplimentar achita contravaloarea unui bilet de copil.
Insotitorii care nu sunt cadre didactice platesc un bilet pentru copii, in limita unui insotitor la 10 copii. Peste aceasta limita, fiecare insotitor trebuie sa achite un bilet de adult, cu pret intreg.

Ghid privat
Grupurile care fac programare telefonica la unul dintre numerele de telefon +40 268 471 202 sau +40 722.533.895 (disponibile intre orele 9.00 si 16.00) sau printr-un mesaj pe e-mail la una dintre adresele milioanedeprieteni@gmail.com sau amp.paulaciotlos@gmail.com, cu minimum 24 de ore inainte, pentru vizita in sanctuar si doresc un ghid dedicat, pot beneficia de serviciile unui ghid privat, pentru care se percepe o taxa suplimentara de 150 de euro/grup (la cursul BNR din ziua respectiva), pe langa biletul de acces in rezervatie.
Tur dedicat fotografilor profesionisti
Grupurile de fotografi profesionisti pot beneficia de un tur dedicat, pentru o taxa de ghidaj privat de 150 de euro/grup + 35 de euro/fotograf, cu intrari la orele 9.00 si 10.00 AM. Astfel, fotografii au sansa sa urce pe platforma special dedicata lor si sa surprinda cele mai bune instantanee, intr-un tur care dureaza doua ore.

TUR VIP
Turul VIP este disponibil la ora 9.00, in cadrul programului de vara, respectiv la ora 10.00, pe durata orarului de iarna. Turul dureaza doua ore si jumatate si include vizitarea primului muzeu al ursuletilor de plus din Romania, a buncarului din care ursii pot fi observati in mijlocul tarcului si a platformei dedicate pentru observatie si realizarea de fotografii.
Costul unui tur VIP include taxa de ghidaj privat de 150 de euro/grup + o taxa de 50 de euro/persoana.
Pentru a beneficia de un tur VIP, trebuie sa va programati telefonic vizita, fie la unul dintre numerele de telefon (+40) 268 471 202 sau (+40)722.533.895, fie printr-un mesaj pe e-mail, la una dintre adresele milioanedeprieteni@gmail.com sau amp.paulaciotlos@gmail.com, cu minimum 48 de ore inainte.

TURUL CU TRENULETUL
20 lei/adult
10 lei/copil
Capacitatea maxima a trenuletului este de 23 de locuri.
Turul cu trenuletul este disponibil doar pentru grupurile de minimum sapte platitori adulti si este necesara rezervarea cu minimum 48 de ore inainte.
Tururile sunt organizate la orele 10.00 si 11.00, iar in timpul programului de iarna, la orele 11.00 si 12.00.
Profesorii insotitori care beneficiaza de intrare gratuita nu trebuie sa achite biletul pentru trenulet, in limita unui profesor insotitor la 10 copii!
Trenuletul nu functioneaza pe perioada programului de iarna.

INFORMATII DESPRE DISPONIBILITATEA TRENULETULUI OBTINETI LA CASA DE BILETE.
Regulile de vizitare
Acesta nu este un zoo!
Este padurea noastra si va rugam respectati-o!
Nu ne aruncati mancare pentru ca nu avem nevoie!
Va rugam inchideti-va telefoanele!
Nu folositi blitul! Ne deranjeaza!
Nu mancati si nici nu beti in fata noastra! Este nepoliticos!
Nu va apropiati de gardul electric! Este periculos!
Stati impreuna, urmati ghidul si ascultati cu rabdare povestile noastre!
Nu faceti galagie!
Astfel vom stii ca sunteti prietenii nostri!

harta rezervatia de ursi zarnesti

Libearty Rezervatia de ursi de la Zarnesti Interior Rezervatia de ursi de la Zarnesti

Rezervatia de ursi de la Zarnesti Ursi bruni in Rezervatia de ursi de la Zarnesti

Lost Password