Rezervatia de ursi

harta rezervatia de ursi zarnesti

Infiintata in 2005, deschisa din cand in cand publicului in 2008, situata in padurea de pe dealul de la intrarea in orasul Zarnesti la 2 km de drumul national 73A Rasnov – Zarnesti – Sibiu in zona fostei unitati militare, rezervatia LiBEARty de la Zarnesti cu o suprafata de 69 de hectare este prima rezervatie naturala pentru ursii captivi din Romania.

Sanctuarul Libearty a fost creat in memoria ursoaicei Maya si este astazi caminul a multor ursi bruni Europeni si a unui urs negru asiatic, toti ursii fiind salvati de la o viata cruda si abuziva de captivitate.

Rezervatia se intinde pe o suprafata de 69 de hectare de padure luxurianta, paraie si iazuri localizate pe teritoriul orasului Zarnesti, municipiu aflat la poalele Carpatilor, in apropierea municipiului Brasov.

Cei mai multi ursi din rezervatie au fost salvati din cele mai mizerabile si minuscule custi fiind doar motiv de distractie pentru restaurante, hoteluri, fabrici, benzinarii, circuri sau chiar manastiri.

Rezervatia de ursi “Libearty” NU este o Gradina Zoologica!

Program vizitare

In perioada 1 iulie – 31 august, Sanctuarul Libearty poate fi vizitat după un nou program, care reduce timpul de așteptare al vizitatorilor! În urma numarului mare de rezervari si cereri din perioada verii, doritorii vor avea mai multe posibilitati sa viziteze sanctuarul Libearty.

tarife-program-intrare-vara-rezervatia-de-ursi-zarnesti-schedule-prices-bear-sanctuary-summer

INSOTITORII grupurilor de copii:
– in timpul saptamanii: pret de copil/insotitor – in limita unui insotitor la 10 copii;
– in weekend, pret de copil/insotitor – in limita unui insotitor la 10 copii.
Gratuit – cadrul didactic, DACA prezinta dovada ca este profesor insotitor la grupul prezent (adeverinta de la unitatea de invatamant sau dosarul de excursie SI buletinul) – in limita unui profesor insotitor la 10 copii. Fiecare profesor suplimentar plateste pretul platit de copii.
Insotitorii care nu sunt cadre didactice platesc pretul unui tichet pentru copii, in limita unui insotitor la 10 copii. Peste aceasta limita, fiecare insotitor trebuie sa achite un bilet de adult, cu pret intreg.

TRENULETUL – este un serviciu suplimentar, care se plateste separat
20 lei/adult
10 lei/copil
Capacitatea maxima a trenuletului este de 23 de locuri.
Turul cu trenuletul este disponibil doar daca se formeaza un grup de cel putin sase platitori adulti.
In timpul saptamanii (de marti pana vineri, inclusiv), turul cu trenuletul este disponibil doar pentru grupurile care au facut rezervare cu minimum doua zile inainte. Sambata si duminica, trenuletul este disponibil la orele 09.00 si 10.00.
INFORMATII DESPRE DISPONIBILITATEA TRENULETULUI OBTINETI LA CASA DE BILETE.

GHID PRIVAT
Grupurile care fac programare telefonica la unul dintre numerele de telefon +40 268 471 202 sau +40 722.533.895 (disponibile de luni-vineri, intre orele 9.00 si 16.00) sau printr-un mesaj pe e-mail, la una dintre adresele milioanedeprieteni@gmail.com sau amp.paulaciotlos@gmail.com, cu minimum 24 de ore inainte, pentru vizita in sanctuar si doresc un ghid dedicat, pot beneficia de serviciile unui ghid privat, pentru care se percepe o taxa suplimentara de 150 de euro/grup (la cursul BNR din ziua respectiva), pe langa biletul de acces in rezervatie.

TUR DEDICAT FOTOGRAFILOR PROFESIONISTI
Grupurile de fotografi profesionisti pot beneficia de un tur dedicat, pentru o taxa de ghidaj privat de 150 de euro/grup + 35 de euro/fotograf, cu intrari la orele 9.00 si 10.00 AM. Astfel, fotografii au sansa sa urce pe platforma special dedicata lor si sa surprinda cele mai bune instantanee, intr-un tur care dureaza doua ore. Este NECESARA o programare prealabila, cu minim 24 de ore inainte.

TUR VIP
Turul VIP este disponibil la ora 9.00 sau la ora 10.00, dureaza doua ore si include vizitarea primului muzeu al ursuletilor de plus din Romania, a buncarului din care ursii pot fi observati in mijlocul tarcului si a platformei dedicate pentru observare si realizarea de fotografii.
Costul unui tur VIP include taxa de ghidaj privat de 150 de euro/grup + o taxa de 50 de euro/persoana.
Pentru a beneficia de un tur VIP, trebuie sa va programati telefonic vizita, fie la unul dintre numerele de telefon (+40) 268 471 202 sau (+40)722.533.895, fie printr-un mesaj pe e-mail, la una dintre adresele milioanedeprieteni@gmail.com sau amp.paulaciotlos@gmail.com, cu minimum 24 de ore inainte.
Programari pentru grupuri si detalii:
1. Numere de telefon:
+40 268 471 202 sau +40 722.533.895 (intre orele 9.00 si 16.00)
2. Adrese de mail: milioanedeprieteni@gmail.com sau

Libearty Rezervatia de ursi de la Zarnesti Interior Rezervatia de ursi de la Zarnesti

Rezervatia de ursi de la Zarnesti Ursi bruni in Rezervatia de ursi de la Zarnesti

Lost Password