Rezervatia de ursi

Infiintata in 2005, deschisa din cand in cand publicului in 2008, situata in padurea de pe dealul de la intrarea in orasul Zarnesti la 2 km de drumul national 73A Rasnov – Zarnesti – Sibiu in zona fostei unitati militare, rezervatia LiBEARty de la Zarnesti cu o suprafata de 69 de hectare este prima rezervatie naturala pentru ursii captivi din Romania.

Sanctuarul Libearty a fost creat in memoria ursoaicei Maya si este astazi caminul a peste 100 de ursi, toti fiind salvati de la o viata cruda si abuziva de captivitate. Cei mai multi ursi din rezervatie au fost salvati din cele mai mizerabile si minuscule custi fiind doar motiv de distractie pentru restaurante, hoteluri, fabrici, benzinarii, circuri sau chiar manastiri.

Sanctuarul Libearty Zarnesti nu primeste copii sub cinci ani, din motive de siguranta​, pentru o buna desfasurare a vizitelor in sanctuar si pentru bunastarea ursilor. Va rugam, ​fiti pregatiti sa prezentati un document care sa ateste varsta copiilor.

Sanctuarul Libearty nu primeste niciun fel de sprijin din fonduri publice!

Pentru a evita cozile si a va asigura intrarea in ziua si la ora dorita, va rugam sa va achizitionati biletele online aici: Cumpara bilete online .

In imaginea de mai jos aveti pretul biletelor de intrare :

tarife-program-intrare-vara-rezervatia-de-ursi-zarnesti-schedule-prices-bear-sanctuary-sping

tarife-program-intrare-vara-rezervatia-de-ursi-zarnesti-schedule-prices-bear-sanctuary-summer

tarife-program-intrare-vara-rezervatia-de-ursi-zarnesti-schedule-prices-bear-sanctuary-winter

tarife-program-intrare-vara-rezervatia-de-ursi-zarnesti-schedule-prices-bear-sanctuary-winter

tarife-program-intrare-vara-rezervatia-de-ursi-zarnesti-schedule-prices-bear-sanctuary-winter

La fiecare tur vor fi acceptate cel mult 50 de persoane, pentru linistea ursuletilor si confortul vizitatorilor!

In zilele de sarbatoare din timpul saptamanii, declarate libere oficial, se aplica preturile de weekend.

Ajustarea preturilor a fost determinata de cresterea costurilor cu utilitatile, hrana si a taxelor percepute de stat.

Specificul drumului nu permite accesul cu carucioare .
Accesul in sanctuar cu orice tip de aparat foto se taxeaza suplimentar cu 50 de lei, cu exceptia tururilor special dedicate fotografilor profesionisti.
Taxa pentru realizarea de filme documentare este de 200 de euro/ora de filmare.
Studentii care au depasit varsta de 25 de ani NU beneficiaza de bilet de intrare cu reducere!
Pentru grupurile mai mari de 15 persoane este necesara PROGRAMARE PREALABILA.

ATENTIE!
In zilele de sarbatoare din timpul saptamanii, declarate libere oficial, se aplica preturile de weekend.

Studentii beneficiaza de bilete la pret redus doar daca au sub 25 de ani si prezinta carnetul de student vizat pe anul in curs.

GRUPURI DE COPII
Grupurile de copii trebuie programate cu cel putin 48 de ore inainte. Pretul biletelor pentru copii este valabil pentru persoanele pana la 18 ani.

INSOTITORII grupurilor de copii beneficiaza de intrare gratuita, DACA prezinta dovada ca sunt profesori insotitori (adeverinta de la unitatea de invatamant sau dosarul de excursie si buletinul), in limita unui cadru didactic insotitor la 10 copii.

GHIDAJ PRIVAT
Grupurile care fac programare telefonica la unul dintre numerele de telefon +40 268 471 202 sau +40 722.533.895 (disponibile de luni pana vineri intre orele 9.00 si 16.00) sau printr-un mesaj pe e-mail la office@millionsoffriends.org​, cu minimum 48 de ore inainte, pentru ghidaj privat, pot beneficia de acest serviciu contra unei taxe suplimentare de 150 de euro/grup (la cursul BNR din ziua respectiva), pe langa biletul de acces in rezervatie.

TUR VIP
Turul VIP este disponibil la ora 9.00, in cadrul programului de vara, respectiv la ora 10.00 sau 11.00, pe durata orarului de iarna. Turul dureaza doua ore si jumatate si include vizitarea primului muzeu al ursuletilor de plus din Romania si a buncarului din care ursii pot fi observati in mijlocul tarcului.
Costul unui tur VIP include taxa de ghidaj privat de 150 de euro/grup + o taxa de 50 de euro/persoana.
Pentru a beneficia de un tur VIP, trebuie sa va programati telefonic vizita, fie la unul dintre numerele de telefon (+40) 268 471 202 sau (+40)722.533.895, fie printr-un mesaj pe e-mail, la office@millionsoffriends.org​, cu minimum 48 de ore inainte.

TUR SUPER VIPO
Experienta unica, alaturi de cele mai maestuoase animale, in cel mai mare Sanctuar de ursibruni din lume! Acestea sunt ingredientele perfecte pentru o dupa-amiaza de vis, oferite de Sanctuarul de ursi Libearty, Zarnesti. Vizita se desfasoara cu o masina echipata special pentru oastfel de aventura, alaturi de ghizi gata oricând sa va raspunda tuturor curiozitatilor legate deursuletii nostri. Cu toate ca puteti face si fotografii, cele mai frumoase imagini vor ramâneimprimate in suflet. O vizita acasa la ursuleti, in mijlocul unui tarc intins pe mai bine de 14 ha, osa completeze emotiile traite la Libearty.Turul este disponibil doar pe baza de programare cu 48 de ore inaintesi dureaza aproximativdoua ore, incepând cu ora 17.00. Va puteti programa telefonic la (+40) 268 471 202, fie prine-mail la adresa office@millionsoffriends.org.Masina dispune de 8 locuri si este disponibil de marti pâna vineri.Costurile unui astfel de tur sunt de 500 de euro, indiferent de numarul persoanelorparticipante (intre 1 si 8 persoane).Fondurile strânse vor fi folosite pentru salvarea altor ursi detinuti inca in captivitate in conditiimizere.

TURUL CU TRENULETUL
Capacitatea maxima a trenuletului este de 22 de locuri. Turul cu trenuletul este disponibil doardaca sunt minimum doi adulti platitori. Când vremea nu este favorabila turul cu trenuletul esteanulat!

TAXA FOTO
Accesul in sanctuar cu orice tip de aparat foto-video cu exceptia telefoanelor se taxeazasuplimentar cu 50 de lei. Exceptie fac tururile special dedicate fotografilor profesionisti.

Detalii:
1. Numere de telefon:
+40 268 471 202 sau +40 722.533.895 (de luni pana vineri, intre orele 9.00 si 16.00)
2. Adrese de mail: office@millionsoffriends.org​

REGULI DE VIZITARE

Acesta nu este un zoo!
Este padurea noastra si va rugam respectati-o!
Nu ne aruncati mancare pentru ca nu avem nevoie!
Va rugam inchideti-va telefoanele!
Nu folositi blitul! Ne deranjeaza!
Nu mancati si nici nu beti in fata noastra! Este nepoliticos!
Nu va apropiati de gardul electric! Este periculos!
Stati impreuna, urmati ghidul si ascultati cu rabdare povestile noastre!
Nu faceti galagie!
Astfel vom stii ca sunteti prietenii nostri!

harta rezervatia de ursi zarnesti

Libearty Rezervatia de ursi de la Zarnesti Interior Rezervatia de ursi de la Zarnesti

Rezervatia de ursi de la Zarnesti Ursi bruni in Rezervatia de ursi de la Zarnesti

Lost Password