Cum scapati de sforait

Tutoriale

Sforaitul se agraveaza odata cu virsta si poate crea probleme in cuplu

Sforaitul considerat de unii o simpla problema de moment, nu trebuie ignorat. Este o boala ce se agraveaza cu virsta. Studiile au aratat ca aproximativ 45% dintre adulti sforaie ocazional si 25% se confrunta in fiecare seara cu acest fenomen.
De regula, sforaitul este intilnit mai des la barbati si la persoanele supraponderale.

Nu dormiti pe spate ! Incercati alte pozitii .

Desi este de multe ori considerat ca un lucru amuzant, totusi nu este de glumit cu sforaitul. Expertii sustin ca acest fenomen poate cauza probleme serioase in cadrul familiei sau in cuplu. Sforaitul apare atunci cand fluxul de aer inspirat prin gura sau nas in plamini este perturbat in timpul somnului, din cauza ingustarii sau blocarii cailor aeriene la nivelul nasului, gurii sau gitului. La inceput sforaitul apare la persoana care doarme pe spate. Simpla schimbare a pozitiei pe o parte poate opri acest fenomen. De asemenea, o perna mai groasa care sa mentina capul mai ridicat in timpul somnului poate fi o solutie ajutatoare.

Slabiti, nu beti alcool si renuntati la somnifere !


Daca sforaitul se inrautateste si intervine indiferent de pozitia in timpul somnului este un semn ca stilul de viata trebuie schimbat. Persoanele supraponderale sint mult mai expuse riscului de a sforai decit cele cu o greutate corporala normala. O scadere in greutate poate sa amelioreze aceasta problema. Somniferele si alcoolul pot fi si ele cauza sforaitului, deoarece perturba respiratia. Daca sforaiti fara incetare atunci cand beti sau luati pastile pentru a dormi, ar trebui sa renuntati la aceste obiceiuri.

Folositi inhalant pentru un somn linistit !

O alta cauza a sforaitului este congestia nazala. In farmacii se gasesc mai multe tipuri de inhalant pentru acest gen de afectiuni. Practic 2,5 ml de solutie se introduce intr-un litru de apa si se inhaleaza seara inainte de culcare. Solutia elibereaza caile respiratorii. Acelasi efect il are si adezivul nazal (asemanator unui plasture). El se lipeste pe nas si, printr-o actiune mecanica, dilata narile. Acest sistem usureaza respiratia celor care sforaie, celor raciti sau a persoanelor care sufera de rinite alergice. Daca nimic nu functioneaza, mergeti la medic, deoarece puteti suferi de o deviatie de sept, afectiune care se vindeca in urma unei interventii chirurgicale.

Lost Password