Detectare receptor gps pentru navigoatoare cu IGO

Tutoriale

Probabil multi dintre cei care ati cumparat un navigator gps v-ati confruntat cu aceasta problema a detectarii receptorului gps al aparaturilui daca ati fost nevoit sa va instalati singur un soft de nevigatie din gama IGo.
IGO 8 ofera posibilitatea din meniul sau ca aparatul sa autodetecteze reptorul gps-ului dv. Acest fapt este de foarte mare ajutorului utilizatorului final deoarece majoritatea producatorilor nu ofera la cumparare date cum ar fi portul gps-ului.
Problemele survin atunci cand esti nevoit sa instalezi o versiune de IGO Primo de exemplu, pentru ca aici pana la versiunea 2.4 nu am gasit o optiune de auto detect. In acest caz utilizatorul trebuie sa caute doua informatii despre aparatul sau : port si baud. Aceste doua informatii se adauga direct in forderul programului, intr-un fisier denumit sys.txt, adica format text (notepad). Daca acest fisier nu exista, el trebuie creat. De exemplu la gps-ul low cost Serioux UPQ475 aceste date sunt [gps] port=7 baud=57600, trebuie puse fiecare pe cate un rand unul sub altul . Dupa aceasta reporniti gps-ul si programul de navigare .
Multe gps-uri funtioneaza cu [gps] port=auto baud=auto, dar in cazul in care acest lucru nu ajuta la detectarea receptorului gps, aceste date trebuie sterse de tot sau si fisierul, iar daca tot nu este detectat, trebuie cautate aceste date, de obicei in mediul online, pe forumuri sau alte surse .
Speram ca acest tutorial va fost de ajutor .

Lost Password