Orasul Zarnesti la loc de cinste in Ecoturism alaturi de Muntii Apuseni si Maramures

Stiri

Alaturi de Maramures si Muntii Apuseni, orasul Zarnesti va fi printre primele trei zone din tara certificate ca destinatii ecoturistice, incepand din primavara anului viitor, alte sase zone aflandu-se pe lista viitoarelor destinatii ecoturistice din Romania si urmand sa fie certificate pana la sfarsitul anului 2014.

Anuntul a fost facut, in data de 23 octobrie 2013, la Poiana Brasov, la cea de-a doua editie a Conferintei europene de ecoturism, de presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism, Razvan Filipescu, care a afirmat ca noua zone din tara sunt propuse pentru a deveni destinatii ecoturistice, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism a mai spus ca destinatiile care au dosarele de certificare “in lucru” sunt: “Creasta Cocosului-Mara-Cosau” din Maramures, “Padurea Craiului” din Muntii Apuseni si “Piatra Craiului” din zona Zarnesti.

Potrivit sursei criteriile in functie de care o zona este certificata ca destinatie ecoturistica sunt “numeroase” si fac referire la aspecte cum ar fi: utilizarea partiala de diverse surse de energie alternativa, managementul deseurilor in zona respectiva, conservarea mediului.

sursa : Mediafax

Lost Password