Primaria Zarnesti anunta inceperea reabilitarii drumului DN 73A din orasul Zarnesti

Stiri

Primaria orasului Zarnesti anunta cea mai asteptata reabilitare a unui drum de catre soferii zarnesteni, adica a drumului national DN 73A care tranziteaza orasul din spre Rasnov spre Poiana Marului.

Datorita faptului ca acest drum este tranzitat zilnic de locuitorii orasului care fac naveta spre Brasov, dar si de turistii veniti in zona sau de cei care pur si simplu merg spre vestul tarii, acest tronson de drum a fost un chin pentru toti soferii .

Se intampla ca in urma demersurilor insistente ale dlui Primar, Dorel Birladeanu, la toate institutiile abilitate, cu sprijinul Ministrului Delegat pentru Energie – Nita Constantin, Deputat de Zarnesti, Dlui Ministru, Dan Sova – Departamentul pentru Proiecte de Infrastructura de Interes National si Investitii Straine si a dlui Director, ing. Costea Viorel – Directia Regionala Drumuri si Poduri Brasov, tronsonul de drum DN 73 A Rasnov – Zarnesti va intra in reabilitare.

Totodata reabilitarea portiunii de drum de la intrarea in orasul Zarnesti reprezinta o prioritate si datorita faptului ca orasul este in continua dezvoltare, o poarta de intrare catre traseele montane din Parcul National Piatra Craiului, accesibile tuturor persoanelor- Prapastiile Zarnestiului, Creasta Pietrei Craiului, Piatra Mica, zona Plaiul Foii, catre obiectivele turistice, cum ar fi, bisericile declarate monumente, Manastirea Coltul Chiliilor – cel mai vechi asezamant religios atestat pe teritoriul Zarnestenilor (1421), Rezervatia de ursi-cea mai mare din Europa.Lost Password